Kao i prethodnih, i ove će godine posjetitelji imati priliku u 5 dana vidjeti sve novitete iz područja sladoledarstva, slastičarstva, pekarstva, čokolatijerstva i kave te sudjelovati na brojnim zanimljivim natjecanjima, radionicama, demonstracijama te predavanjima.
Od 21. do 25. siječnja 2023., u Rimini Expo Centru, u Italiji, održat će se 44. po redu izdanje poznatog sajma Sigep – najvećeg međunarodnog sajma sladoledarstva, slastičarstva, pekarstva, čokolatijerstva i kave na svijetu.
Preko 40 godina ovaj je sajam referentna točka za inovacije u sektoru slastica i kave te pruža potpuni pregled svih novih tržišnih kretanja: sirovina i sastojaka, strojeva i opreme, namještaja, pakiranja i usluga.
I ove će se godine u sklopu sajma održati brojna zanimljiva natjecanja, predavanja i prezentacije pa će tako svatko od posjetitelja u jednoj od sedam arena moći pronaći nešto za sebe.
U Dolce Areni održat će se tri natjecanja i to Gelato Europe Cup, Juniores World Patry Cup te The Pastry Queen World Pastry Championships.
Gelato Arena rezervirana je za bogat demonstracijski program koji će voditi profesionalci sa svjetske scene.
U Pastry Areni održat će se tri natjecanja i to Juniores Italian Championship, Seniores Italian Chanpionship te SIGEP Giovani.
Coffe Arena rezervirana je za 7 Italian Barista Championship, dok će se u Bakery Areni održati International Baking Competition.
U Choco Areni održavat će se Talks&Demo konferencije, a Vision Plaza će ugostiti renomirane stručnjake iz industrije te lidere javnog mnijenja koji će predstaviti svoje vizije budućnosti poslovanja sa slasticama i kavom.
Sajam će za posjetitelje biti otvoren svakog dana od 9:30 do 18 sati, osim zadnjeg dana kada se zatvara u 17 sati.
Karte za sajam mogu se kupiti registracijom na službenoj stranici sajma.
Izvor: en.sigep.it
Fotografija: en.sigep.it