Nema Božića bez ukusne, čokoladne salamice. Zanju to i sestre Inga i Lily Bašić s bloga Feeding Art koje nas danas slade salamom s čokoladom i orasima.
Sastojci
- 200 g keksa
- 100 g oraha
- 170 g slatkog vrhnja
- 100 g maslaca
- 2 velike žlice šećera
- 100 g tamne čokolade
- 1 velika žlica kakaa
- naribana korica jedne bio-naranče + 3 velike žlice soka
- 1 velika žlica ruma
I još
- šećer u prahu
Priprema
U mikseru izmrviti kekse. Orahe nasjeckati na malo grublje komadiće pa pomiješati s keksima. Slatko vrhnje i maslac otopiti na blagoj temperaturi te dodati šećer. Čokoladu također nasjeckati na komadiće i dodati mješavini od vrhnja i maslaca, miješati dok se ne otopi. Dodati kakao, koricu i sok od naranče i rum te sve dobro sjediniti. Ostaviti da se malo ohladi.
Dodati mješavinu od keksa i oraha i sve zajedno rukama dobro sjediniti. Na aluminijskoj foliji formirati salamu i dobro je umotati. Ostaviti preko noći da se hladi.
Sljedeći dan izvaditi iz folije i uvaljati u šećer u prahu. Servirati ili je lijepo upakirati kao dar.
Fotografije: Feeding Art