Iz kuharice Mirjane Šmit s bloga Od slatkoga slađe stiže nam još jedan blagdanski klasik – salama s kokosom.
Sastojci
Tamni dio salame
- 350 g mljevenog keksa
- 100 g šećera u prahu
- 1 žlica ruma
- 1 žlica kakaa
- 100 g čokolade za kuhanje
- 14 žlica skuhane crne kave
- 80 g maslaca
Nadjev
- 100 g kokosovog brašna
- 8 žlica vruće vode
- 120 g maslaca
- 100 g šećera u prahu
Priprema
Tamni dio salame
Mikserom umutiti maslac i šećer, dodati mljeveni keks, kakao i preliti vrućom kavom. Dodati otopljenu čokoladu i rum te umijesiti. Smjesu ostaviti sa strane dok se priprema nadjev.
Nadjev
Kokosovo brašno preliti vrućom vodom. Mikserom umutiti maslac sa šećerom te sjediniti s kokosovim brašnom i vodom.
Spajanje
Tamnu smjesu podijeliti na dva dijela. Oba dijela razviti valjkom u vrećicama za zamrzavanje.
Odrezati vrećicu i otklopiti kao knjigu. Tamni dio premazati nadjevom od kokosa i rolati.
Salame omotati prozirnom folijom, čuvati u hladnjaku te rezati nakon 12 sati hlađenja.
Fotografije: Od slatkoga slađe
[print_link]