Volimo šarene recepte, poput ovog za šarenu rolada, koja nam stiže s bloga Od slatkoga slađe, autorice Mirjane Šmit.
Sastojci
Biskvit
- 8 bjelanjaka
- 100 g šećera
- 0,5 dl ulja
- 30 g gustina
- 100 g kokosovog brašna
- 6 g praška za pecivo
Krema
- 6 dl mlijeka
- 8 žumanjaka
- 50 g gustina
- 50 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 130 g maslaca
- 50 g čokolade za kuhanje
- 100 g oguljenih mljevenih lješnjaka
- 100 g mljevenog keksa
- 4 žlice mlijeka
- 50 g bijele čokolade
Priprema
Biskvit
Bjelanjke sobne temperature mutiti mikserom, postupno dodavati šećer. U snijeg kuhačom lagano umiješati navedene sastojke i smjesu uliti u veliki pekač (40 cm x 30 cm) obložen masnim papirom. Biskvit peći u pećnici zagrijanoj na 180 ˚C 10 – 12 min. Pečeni biskvit prebaciti na vlažnu kuhinjsku krpu i uviti u roladu.
Krema
Žumanjke, šećer, vanilin šećer i gustin umutiti mikserom te lagano ulijevati prokuhano mlijeko uz stalno miješanje. Kremu kuhati na laganoj vatri dok ne dobije gustoću pudinga. Ohladiti. U hladnu kremu mikserom umutiti izrađeni maslac.
Kremu podijeliti na 3 jednaka dijela.
U jedan dio kreme dodati otopljenu čokoladu za kuhanje i mljevene oguljene lješnjake. Kremom premazati biskvit (ne rolati) i hladiti u zamrzivaču dok se priprema druga krema. U drugi dio kreme dodati 100 g mljevenog keksa i 4 žlice hladnog mlijeka. Kremu premazati preko crne kreme te uviti roladu.
Roladu hladiti u hladnjaku dok se priprema treća krema. U treći dio kreme umiješati otopljenu bijelu čokoladu te premazati roladu, ukrasiti keksom i hladiti u hladnjaku oko 10 sati.
Fotografija: Od slatkoga slađe
[print_link]