Vesela, šarena torta ukrašena sezonskim voćem stiže nam s bloga Gurmanka autorice Lidije Osmak.
Sastojci
Tijesto
- 230 g maslaca sobne temperature
- 60 g šećera u prahu
- 1 jaje
- 280 g oštrog brašna
- 100 g mljevenih badema
- prstohvat soli
- aroma vanilije
Krema
- 300 ml slatkog vrhnja
- 250 g mascarpone sira
- aroma vanilije
- 80 g šećera u prahu
I još
- sezonsko voće po izboru (za dekoraciju)
Priprema
Tijesto
Mikserom izradite maslac i šećer te dodajte jaje.
Ručno umiješajte brašno, bademe, sol i aromu vanilije te tijesto koje će biti vrlo mekano stavite u hladnjak na sat vremena.
Između dva papira za pečenje ga razvaljajte i izrežite krug promjera 24 cm, a zatim sredinu promjera 12 cm.
Dobit ćete dva prstena koja pecite na 180°C oko 20 minuta.
Pečeno tijesto ostavite da se hladi dok vi napravite kremu.
Krema
Mikserom izradite šlag.
Mascarpone izmiksajte s vanilijom i šećerom te kremi ručno dodajte izrađeni šlag.
Kremom napunite vrećicu za ukrašavanje.
Slaganje
Na ukrasni pladanj stavite tijesto i u obliku kapljica na njega istisnite kremu na koju stavite drugi prsten tijesta i ponovite cijeli postupak.
Samo o vašoj maštovitosti ovisi kako ćete ukrasiti kolač, ali svakako preporučam kao jednu od varijanti svježe sezonsko voće.
Fotografija: Gurmanka