„Sasvim mala uskrsna kuharica“ već je našla svoj put do brojnih čitatelja, a Ana-Marija Bujić na svojim je društvenim mrežama iskreno priznala grešku koja je u kuharici ostala.
„Tko radi, taj i griješi.“ – dobro je poznata izreka svima, naročito onima koji su tijekom svog radnog vijeka, trudeći se uvijek dati 100 % od sebe i napraviti najbolje što mogu, nekad ipak napravili neki propust ili slučajnu pogrešku.
Baš to se dogodilo i Ana-Mariji Bujić, autorici više kuharica i bloga Da mi je nešto slatko te vlasnici dubrovačkog restorana Pantarul koju smo prošlog tjedna na našem portalu ugostili povodom izlaska njezine nove kuharice „Sasvim mala uskrsna kuharica“. Naime, baš u ovom novom izdanju potkrala joj se mala greška, toliko mala da je nekako promaknula svima koji su na kuharici radili.
Moguće je da je ni čitatelji ne bi primijetili, ali budući da se radi o najvažnijem receptu – onom za pincu, za koju je Ana-Marija u razgovoru za naš portal iskreno rekla kako je slastica bez koje ne može zamisliti Uskrs, autorica je napravila sve što je u njenoj moći kako bi grešku ispravila, a kako je sve to izgledalo i kako je na kraju jedna greška dovela do niza pozitivnih reakcija, opisala je u svojoj objavi na društvenim mrežama koju vam mi prenosimo u cijelosti:
„Što kad pogriješiš?
a) Sakriti se u mišju rupu i praviti se da ništa nije bilo (swipe 2x lijevo da vidite moju verziju toga)
b) Priznati & popraviti što se može
Definitvno B.
Nešto sam pogriješila i proteklih dana puno radila behind the scenes da to i popravim. Odaslala nekoliko stotina mailova, poslala rođaka u ulozi cenzora na zagrebačka prodajna mjesta, dopisivala se s onima koji su knjigu fizički kupili prije nego što sam pogrešku ulovila i korektorom „doradila“ primjerke nove kuharice koji su mi pri ruci.
Proletjele su u receptu za pincu tri riječi koje nisu smjele (str. 21, na kraju trećeg odlomka “preko noći” i na početku četvrtog odlomka “ujutro”) Vidio ih nije nitko tko je radio na knjizi, a zapravo jedino tko ih je trebao vidjeti jesam ja. I mada je s prethodne stranice sve jasno i razjašnjeno i šansa za pogrešku zapravo je mala, važno mi je da sve bude jasno kao dan i da se ne moram skrivati po ulicama ili društvenim mrežama zbog tri nesretne riječi koje su ostale gdje nisu trebale baš zato što sam možda i previše riječi mrdala po receptu.
Dakle, ako ste knjigu kupili odmah na početku distribucije, tj. prije 30.3., zavirite na str. 21 i prekrižite te tri riječi.
Stavite i smajlija pored njih jer (možda paradoksalno?) otkad sam u svim tim prepiskama s ljudima koji su knjigu kupili, meni osmijeh ne silazi s lica. Vrijedilo je nešto i pogriješiti (pa makar i u ključnom receptu #jadnaTiSam) da bi sa svima izmijenila pokoju riječ. Možda vam neke od najsimpatičnijih odgovora stavim i na storije. Toliko su me dirnuli da sam ih dio kopirala u jedan „feelgood“ dokument koji otvorim tu i tamo kad zatreba inspiracije za dalje.
Tko radi taj i griješi, puno je vas tako reklo da me malo utješite.
Hvala što nitko ovdje nije mrgud ♥️“
Fotografija: Ana-Marija Bujić