Nakon maruna i batata, evo nam i bundeve i to u receptu za savijaču koji je s nama podijelila naša draga suradnica Mirjana Šmit s bloga Od slatkoga slađe.
Sastojci
- 500 g kora za savijače
- 1 kg bundeve
- 100 g maslaca
- 8 žlica šećera
- 1 vanilin šećer
- cimet
Priprema
Bundevu naribati i umiješati šećer, vanilin šećer i cimeta po okusu.
Pripremiti po 3 kore za svaku savijaču, ostale kore pokriti kako se ne bi sušile.
Prvu koru premazati otopljenim maslacem, staviti drugu koru, premazati maslacem te na treću koru staviti četvrtinu nadjeva.
Uviti u roladu i slagati u maslacem namazan lim za pečenje.
Složene savijače premazati maslacem i peći 40 – 45 u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
Pečene savijače posuti šećerom u prahu i poslužiti.
Fotografija: Od slatkoga slađe
[print_link]