Danas vam donosimo recept čiji je autor pokojni kulinarski akademik Božo Lučić.
Sastojci
- 3 čvrsta jogurta
- 1 čaša od jogurta ulja
- 2 čaše od jogurta šećera
- 1 i ½ čaša od jogurta griza
- 1 vanilija šećer
- 1 prašak za pecivo
- 2 kompota od višanja
- 1 kore za savijače
- ribana korica od pola limuna
Priprema
Sve sastojke (osim višanja i kora) pomiješati kuhačom te dobivenu smjesu podijeliti na dva dijela. Na prvu koru staviti 5 jušnih žlica smjese i razmazati po cijeloj kori. Staviti novu koru i ponoviti postupak sve do četvrte kore. Na pola površine zadnje premazane kore staviti procijeđene višnje iz jednog kompota i zamotati. Površinu blago premazati uljem da kora u pečenju ne popuca.
Staviti u lim za pečenje koji je prethodno premazan uljem i pobrašnjen. Isti postupak ponoviti i s 4 preostale kore.
Peći na 180 ⁰C, oko 45 minuta. Prije posluživanja posuti šećerom u prahu i neka vam je dobar tek.
Fotografija: Božo Lučić
[print_link]