Nakon što smo vam u rubrici Svjetske slastice donijeli kratku priču o makaronsima, s vama danas dijelimo i savjete za uspješnu izradu ove popularne slastice.
Kako bi snijeg od bjelanjaka bio što kvalitetniji, bjelanjke za izradu makaronsa ostavite na sobnoj temperaturi nekoliko sati.
Prilikom izrade snijega od bjelanjaka važno je obratiti pažnju na količinu potrebnih bjelanjaka: veličina jaja može utjecati na konzistenciju smjese, stoga je bolje raditi po receptu koji količinu bjelanjaka iskazuje u gramima.
Stajanjem smjese na zraku prije pečenja stvara se hrskava korica te se olakšava proces dobivanja karakterističnog stopala.
Prije pečenja potrebno je istisnuti zrak iz smjese što se postiže lupanjem limom za pečenje po podlozi.
Kremu za punjenje makaronsa izradite ranije kako bi se stigla dobro stisnuti.
Za izradu makaronsa u boji preporučuje se upotreba jestivih boja u prahu.
Fotograije: Unsplash, Pixabay