Nakon puno vremena na našem portalu ponovno gostuje Tihana Lohinski s bloga Strawberry soup koja nam ovaj put donosi zdravi recept za schwarzwald sladoled na štapiću.
Sastojci
- 150-200 g trešanja (očišćenih)
- 200 ml mlijeka po izboru (ja sam ovdje koristila rižino, ali slobodno upotrijebite zobeno mlijeko, ono od badema, lješnjaka, kokosa, ili pak standardno kravlje mlijeko)
- 2 žlice sirovog kakaa
Priprema
Trešnje operite i očistite od koštica. Stavite ih u blender.
Dodajte mlijeko pa zatim kakao.
Izblendajte sve sastojke i ulijte u kalupe za sladoled. Zamrznite na nekoliko sati ili do sutra.
Kada izvadite sladolede u kalupima za štapiće, ostavite ih nekoliko minuta vani prije posluživanja, tako da ih bez problema možete izvaditi iz kalupa. Još jedan trik za lakše vađenje je da kalupe dvadesetak sekunda držite pod mlazom tople vode kako bi se sladoledi odvojili od kalupa, tako da ih možete lakše izvaditi.
Napomena
Ako vam ostane nešto smjese za ovaj sladoled, a već ste popunili sve kalupe, smjesu popijte kao fini smoothie ili napitak, ili nakratko zamrznite u nekoj posudi i onda pojedite na žlicu.
Fotografije: Strawberry soup
[print_link]