Iako smo na našem portalu već objavili dva recepta za Schwarzwald tortu – jedan Gracijele Došen s bloga Slatki začin te jedan za tortice naše Ive Lukač, danas vam donosimo još jednu verziju poznatog klasika – onu naše suradnice Nevene Josipović s bloga Bake Cakes.
Sastojci
Biskvit
- 6 jaja
- 60 g glatkog brašna
- 80 g kakaa u prahu
- 240 g šećera
- 150 g maslaca
- 1 prašak za pecivo
- 2 vanilin šećera
Krema
- 1 kompot od višanja
- 200 g šećera
- 5 žlica gustina
- 500 ml slatkog vrhnja
Priprema
Napravite snijeg od bjelanjaka.
Žumanjke izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom. Brašno sjedinite s praškom za pecivo i kakaom. Naizmjenično dodajte brašno i otopljeni maslac u smjesu žumanjaka. Za kraj dodajte snijeg od bjelanjaka.
Biskvit pecite u prethodnoj zagrijanoj pećnici na 180°C. 30 minuta Koristite kalup promjera 26 cm. Svakako čačkalicom probajte da li je pečen. Biskvit pustite da se ohladi.
Višnje procijedite. U njihov sok dodajte još vode da dobijete 8 dcl tekućine. Malo odvadite i dodajte gustin koji dobro promiješate da ne bude grudica, a ostatak stavite zakuhati zajedno sa šećerom. Kada zakuha dodajte dio u kojem vam je gustin i miješajte dok ne provrije. Kada prokuha dodajte ocijeđene višnje. Još kratko prokuhajte. Pustite da se ohladi.
Izmiksajte 3,5 dcl slatkog vrhnja.
Biskvit prerežite na tri dijela. Prvu koru stavite na stalak za torte, zatim stavite obruč od kalupa, pa koru premažite s pola kreme. Preko kreme stavite pola količine izmiksanog šlaga. Opet stavite koru, preostali dio kreme i preostali dio šlaga. Za kraj stavite treću koru biskvita. Pustite u hladnjaku par sati pa izvadite te maknite obruč. Izradite preostalih 1,5 dcl slatkog vrhnja te premažite tortu. Ukrasite ju s naribanom čokoladom ili po želji.
Fotografija: BakeCakes
[print_link]