S početkom berbe rogača, u Komiži na otoku Visu održana je sedma manifestacija Dani rogača.
U sklopu „Ljeta u Komiži“, od 15. do 16. rujna održani su sedmi Dani rogača, manifestacija posvećena kulturi rogača, koji je uz vinovu lozu najstarija autohtona komiška biljka.
Prvog dana manifestacije, učenici OŠ Komiža posjetili su PZ Komiža i obišli prostor u kojem se nalazi mlin za mljevenje rogača gdje su se upoznali s načinom prerade rogača. Održano je i predavanje i radionica dr. sc. Siniše Srečeca, znanstvenog savjetnika na Visokom gospodarskom učilištu u Križevcima, pod naslovom “Rogač: podrijetlo, rasprostranjenost na hrvatskim otocima i priobalju, nutritivne osobine i prerada“.
Drugi dan obilježila je prodaja kolača od rogača na komiškoj rivi uz sudjelovanje dječjeg vrtića, osnovne škole i Dnevnog boravka Bašta.
Fotografije: TZ Komiža