Ako nemate vremena peći biskvite, a trebate finu slasticu, zasigurno će vam dobro doći ovaj recept za šeherezada tortu s okusom karamele koji smo pronašli kod Nataše Pralice na blogu Natašine slastice/Kolači.biz.
Sastojci
- 260 g šećera
- 1700 ml mlijeka
- 5 pudinga od kramele
- 250 gr margarina
- 4 vrećice šlaga s okusom slatkog vrhnja
- 400 ml hladnog mlijeka
- 2 pakiranja turskog keksa
- 500 ml vrhnja za šlag
Priprema
Puding krema
Za kremu dio mlijeka umiješajte s pudingom.
U lonac stavite šećer i karamelizirajte ga, pripazite da ne zagori. Zatim dodajte ostatak mlijeka i nastavite kuhati dok se šećer ne istopi.
Sklonite sa strane i umiješajte pripremljeni puding, nastavite kuhati. Kuhani puding prebacite u drugu posudu i prekrijte prozirnom folijom da se ne uhvati korica, ostavite da se ohladi.
Nakon što se puding ohladio izradite ga mikserom i dodajte izrezani margarin sobne temperature te sve zajedno dobro izradite.
U posebnu posudu dodajte šlag s okusom slatkog vrhnja i hladno mlijeko te dobro izradite.
Slaganje
Turski keks – krema – šlag
Fotografije: Natašine slastice/Kolači.biz