Pravi ljetni recept u kojem je spojila okuse limuna i malina danas s nama dijeli Katarina Paoletić sa stranice Nešto slatko by Katarina.
Sastojci
Žele od malina
- 300 g malina
- 100 ml soka od maline
- 1 želatina
- oko 50 g šećera (po vlastitom ukusu)
Semifreddo od limuna
- 1 jaje
- 4 žumanjka
- 120 g šećera
- 8 g limunske kiseline
- korica naribanog limuna
- 50 g maslaca
- 300 ml vrhnja za šlag
Priprema
Žele od malina
Prije svega želatinu napravite prema uputi na pakiranju i ostavite je po strani da nabubri. U posebnu zdjelu stavite sok od maline, maline i šećer i kuhajte kratko (tek toliko da se šećer otopi) Izblendajte maline pa im dodajte želatinu koju ste prethodno rastopili na vatri. Žele od maline stavljajte u manje klaupe od silikona i stavite u zamrzivač da se stisnu. Ako radite semifreddo u varijanti čaše, maline možete odmah stavljati u čaše nakon što napunite polovicu čaše kremom od limuna.
Semifreddo od limuna
Jaje, žumanjke, limunsku kiselinu, koricu limuna i šećer izradite pjenasto pa im dodajte maslac narezan na listiće. Sve stavite na vodenu kupelju i miješajući kuhajte dok smjesa ne postane glatka (cc 8/10min). Tako dobivenu kremu ostavite po strani i povremeno pomiješajte. U međuvremenu izmiksajte vrhnje za šlag. Lagano i postepeno sjedinite šlag i kremu od limuna. Kalupe od sllikona (ili čašice) punite kremom od limuna do polovice, pa u sredinu stavite žele od maline. Nadopunite kalup ili čašicu kremom od limuna do vrha. Semifreddo stavite u zamrzivač. Možete ga poslužiti već nakon dva sata.
Fotografije: Katarina Paoletić