Iako su se ovih dana temperature zraka mahom snizile, mi i dalje tražimo slatko osvježenje – ovaj put ono nam stiže u obliku recepta za semifreddo s aronijom koji smo pronašli na blogu What’s for dessert? kod naše suradnice Tamare.
Sastojci
- 4 žumanjka
- 75 g šećera
- 250 g mascarponea
- 400 ml slatkog vrhnja
- 7 žlica džema od aronije s limunom
Priprema
Žumanjke pomiješajte sa šećerom pa kuhajte na pari uz neprestano miješanje otprilike 10 minuta dok žumanjci ne posvijetle. Pustite da se žumanjci ohlade. Slatko vrhnje izmiksajte u šlag. Mascarpone pomiješajte sa žumanjcima pa dodajte šlag.
Smjesu podijelite na tri dijela.
U jedan dio dodajte 2 žlice džema i kratko promiješajte za mramorni efekt. U drugi dio dodajte 5 žlica džema i pomiješajte dok se smjesa ne ujednači.
Duguljasti kalup obložite prijanjajućom folijom. Na dno stavite bijelu smjesu pa zatim mramornu smjesu i na vrh treću smjesu. Pokrijte prijanjajućom folijom i stavite u zamrzivač na 6 sati ili preko noći. Prije posluživanja pustite da odstoji na sobnoj temperaturi desetak minuta.
Fotografije: What’s for dessert?