Internetom kruže sendvič torte, najnoviji viralni hit koji će uvelike olakšati posluživanje torti na zabavama na otvorenom, ali i utažiti želju za slatkim kada trebate samo jedan komad torte.
Najnoviji viralni slastičarski hit su sendvič torte. Naime, tiktok je prepun fotografija torti upakiranih u pakiranje u kojem nalazimo sendviče primjerice na benzinskim crpkama ili hladnjacima trgovina. Kada se malo bolje sagleda najnoviji trend riječ je zapravo o vrlo praktičnom načinu prenošenja torte bez straha od urušavanja, topljenja, mrvljenja i svega ostaloga što ide s prenošenjem torte na tanjuru ili u kutiji.
Sendvič torte se izrađuju tako da se između dva sloja biskvita namaže krema te se dodaju raznovrsni dodaci, a zatim se torta reže na trokute te pakira u ambalažu.
Ovo je vrlo praktično rješenje za proslavu rođendana na otvorenom, ali i u bilo kojem prostoru do kojeg bi trebali strepiti hoće li torta stići u komadu.
Također, sendvič torte su praktično rješenje ukoliko svojim gostima želite dati da ponesu komad torte za nekog od ukućana ili da oni još malo uživaju u božanstvenom okusu već isprobane torte. Naravno, ukoliko ustanove u kojima borave vaša djeca ne dozvoljavaju konzumiranje torte, ovo može biti dobra opcija da se djeca ipak zaslade i nakon proslave, no malo je riskantno budući da torta ne bi trebala predugo boraviti na sobnoj temperaturi.
Kao što je to slučaj i kod sendviča, na pakiranju se označi o kojoj je točno torti riječ kao i koji su alergeni prisutni kako bi osobe mogle odabrati pravi komad za njih. Naravno, dekoriranje pakiranja sendvič torte je na vama pa tako možete koristiti vesele naljepnice, akrilne boje, šljokice i mnoge druge dekorativne materijale kako biste dobili pakiranje baš po vašem ukusu.
Ideja sendvič torti podrazumijeva što jednotavnije recepte s ne previše punjenja kako bi sve stalo u pakiranje te kako prilikom pakiranja ne bi ispadao sadržaj. Važno je paziti i da nadjev nije prevlažan kako zapakirani biskvit ne bi brzo postao gnjecav. Isto tako, prije samog stavljanja u pakiranje bilo bi dobro tortu omotati prozirnom folijom ili omotima od pčelinjeg voska kako biste bili sigurni da se biskviti neće razdvojiti te da ništa od sadržaja neće iskliznuti vani.
Izvor: tiktok.com
Fotografija: Canva