Helena Jakoliš, autorica bloga Zdravo i slasno, s nama je podijelila recept za sirovu tortu od čokolade i limuna.
Sastojci
Kora
- 2 šalice orašastih plodova po želji
- 2 šalice kokosovih ljuskica
- 1 3/4 šalice očišćenih svježih datulja
- 1 žlica ekstra djevičanskog kokosovog ulja
Krema od limuna
- 2 šalice natopljenih indijskih orašćića
- 1/2 limenke punomasnog kokosovog mlijeka dr.Goerg
- 1 sok limuna, 1 sok limete
- 3-4 žlice naribane neprskane limunove korice
- 1/2 šalice rastopljenog kokosovog ulja
- 1/2 šalice meda
- 1 žličica kurkume za boju
- 2 žlice kokos maslaca
Krema od čokolade
- 1 1/2 šalica natopljenih indijskih orašćića
- 1 zreli avokado
- 1 šalica sirovog kakao praha
- 1/2 limenke punomasnog kokosovog mlijeka dr.Goerg
- 1/2 šalice rastopljenog kokosovog ulja
- 3/4 šalice + dodatno 2 žlice meda
Priprema
Kora
Za koru pomiješajte sve sastojke u multipraktiku do ljepljive smjese. Uzmite kalup za torte i obložite ga papirom za pečenje. Koru ravnomjerno nanesite u kalup. Zatim pripremite kremu od limuna.
Krema od limuna
Indijske orašćiće operite i ocijedite. Isprane orašćiće pomiješajte u blenderu sa mlijekom, sokom od limuna, koricom, medom i kurkumom do fine glatke smjese. Na kraju dodajte rastopljeno ulje i sve još jednom dobro izmiješajte. Smjesu izlijte na koru i stavite u zamrzivač da se stisne.
Krema od čokolade
Pripremite kremu od čokolade na isti način kao i kremu od limuna. Smjesu izlijte na prvi sloj kreme i stavite u zamrzivač na nekoliko sati ili preko noći. Po želji je ukrasite zrnima kakaa.
Fotografija: Zdravo i slasno
[print_link]