Zadnjih mjesec dana često smo s vama dijelili recepte za torte s jagodama, a danas nam Mirjana Šmit s bloga Od slatkoga slađe donosi recept za sirovu tortu s malinama.
Sastojci
(za tortu promjer 20 cm)
Podloga
- 150 g badema
- 150 g očišćenih datulja
- 50 g kokosovog brašna (ribani kokos)
- 1 žličica vanilije
- 2 žlice kokosovog ulja (otopiti)
Krema
- 300 g indijskih oraščića
- sok od 1 limuna
- 50 g kokosovog brašna (ribani kokos)
- 7 žlica meda
- 1 žličica arome vanilije
- 80 g kokosovog ulja (otopiti)
I još (za kreme)
Prva krema
- ½ dl bademovog mlijeka
- 1 žličica arome vanilije
Druga krema
- 150 g smrznutih malina
Priprema
Indijske oraščiće preliti vodom i ostaviti najmanje 5 sati (najbolje peko noći).
Podloga
Stjenke kalupa obložiti acetatnom folijom. Navedene sastojke staviti u multipraktik i samljeti. Smjesu utisnuti u kalup.
Krema
Namočene indijske oraščiće ocijediti, isprati te usitniti u multipaktiku. Dodati navedene sastojke, usitniti i smjesu podijeliti na dva dijela. U prvi dio umiješati ½ dl bademovog mlijeka i aromu vanilije te kremu uliti u kalup. Tortu staviti u zamrzivač na 30 minuta.
U drugi dio kreme dodati maline i usitniti u mulipraktiku. Kremu uliti u kalup i čuvati u zamrzivaču.
Tortu izvaditi iz zamrzivača i premjestiti u hladnjak 2 sata prije posluživanja. Ukrasiti malinama i rezanim kokosom te poslužiti.
Napomena
Po želji tortu se može čuvati i samo u hladnjaku, bez stavljanja u zamrzivač.
Fotografije: Od slatkoga slađe