Recept za sirove palačinke čiji je autor neprofitna organizacija Gaia Nova s nama su podijelili predstavnici Grada Pazin.
Sastojci
Palačinke
- 4 vrlo zrele banane
- 1 žlica limunovog soka
Krema za palačinke
- 2 šalice indijskih oraščića
- 1 šalica bademovog mlijeka
- 1 manja banana
- 1 kruška
- 2 žlice agava sirupa, stevie po želji
- 1/2 žličice sjemenki vanilije
- 2 žlice kokosovog ulja
Preljev za palačinke
- 2 šalice jagoda, malina ili bobičastog voća
- agava sirup ili med po želji
Postupak
Palačinke
Smjesu za palačinke smiksati u blenderu i lijevati na paraflex folije dehidratora oblikujući palačinke. Sušiti u dehidratoru pet do šest sati.
Krema za palačinke
Sve sastojke za kremu staviti u blender i miksati do svilenkaste strukture.
Sezonsko voće narezati na kockice.
Preljev za palačinke
Sve smiksati u blenderu do željene gustoće.
Slaganje
Kad je sve pripremljeno na tanjur staviti žlicu voćnog preljela od bobičastog voća. Palačinku namazati kremom, na kremu staviti voće, palačinku presaviti na četvrt i položiti je na tanjur na koji smo prethodno stavili žlicu voćnog preljeva. Po želji po palačinki staviti žlicu voćnog preljeva.
Obavezno ostaviti palačinku da stoji desetak minuta dok se ne rehidrira i postane mekana.
Fotografija: Sandra Kolonić
[print_link]