Slastice u obliku korneta u kojima se odlično spajaju okusi lisnatog tijesta i žute kreme.
Sastojci
- 1 pakiranje lisnatog tijesta
- 6 jaja
- 14 žlica šećera
- 2 vanilin šećera
- 14 žlica brašna
- 1 l mlijeka
- 2 vrećice šlag pjene
- 1 vrećica kremfixa
I još
- maslac za mazanje kalupa
Priprema
Ugrijte pećnicu na 180 stupnjeva s ventilatorom.
Lisnato tijesta tanko razvaljate pa režite trake debljine cca 5 cm. Limene kalupe u obliku korneta namažite maslacem pa namotajte trake oko kalupa (sloj mora prelaziti jedan preko drugog). Pecite ih oko 10 minuta.
Žumanjke pjenasto umutite sa sedam žlica šećera, vanilin šećerom, brašnom i 1 dl mlijeka. Ostatak mlijeka stavite da uzavre pa maknite s vatre i stavite da se dalje kuha na paru. Stalno miješajući, u vrelo mlijeko ulijte pripremljenu smjesu od žumanjaka i kuhajte dok se ne zgusne pa maknite s vatre. Od bjelanjaka izradite čvrsti snijeg i dodajte mu malo soka od limuna te postepeno preostalih sedam žlica šećera. U još vruću kremu postepeno dodajte čvrsti snijeg od bjelanjaka i polagano ručno miješajte. Kremu ohladite.
Od šlag pjene i kremfixa izradite čvrst šlag.
Slastičarskom špricom punite gotove oblike, naizmjenično žutom kremom i šlagom, po izboru.
Napomena
Umjesto korištenja kupovnog lisnatog tijesta, možete napraviti i vlastito.
Umjesto šlag pjene, može se koristiti vrhnje za šlag.
Škartocete možete puniti kombinacijom žute kreme i šlaga ili samo žutom kremom.
Fotografija: Kate Bošković
[print_link]