Centar za kulturu prehrane u rujnu započinje s novom Školom slastičarstva. Škola je namijenjena svima onima koji žele savladati osnovne i naprednije slastičarske vještine, bilo da su početnici ili nešto napredniji slastičari.
U deset susreta, od rujna do lipnja 2018. godine, voditeljice Andrea Cukrov i Anja Bajt polaznike Škole slastičarstva upoznat će s raznim slastičarskim tehnikama i karakteristikama namirnica, pokazati kako spraviti temeljne biskvite i kreme, različite vrste tijesta (vučeno, dizano, prhko, kuhano) te podijeliti praktične savjete i trikove.
Radionice se održavaju jednom tjedno, a svaka od njih ima svoju temu. Tako tečaj započinje pripremom osnovnih biskvita, krema i prhkih tijesta, dok je prosinac rezerviran za božićne keksiće. Obradit će se i zdravije slastice, dizana i lisnata tijesta, muffini i cupcakesi, vučena tijesta te na kraju kuhana tijesta. Uz isprobane recepte i kreativan pristup voditeljica, svaki polaznik dobit će i diplomu o završenom tečaju.
Cijena Škole slastičarstva je 4500 kn, a polaznici koji se prijave do 1. rujna ostvaruju 50 posto popusta na cijenu. Cijena pojedine radionice je 450 kn. Prva radionica Škole slastičarstva počinje 14. rujna.
Ostale informacije, kao i postupak prijave, nalaze se na mrežnoj stranici Centra za kulturu prehrane.
Fotografija: Centar za kulturu prehrane