Prije dva dana s vama smo podijelili recept za sladoled od breskve i lavande autorice Tihane Lohinski s bloga Strawberry soup, a danas vam donosimo još jedan njezin recept za sladoled – ovaj put radi se o sladoledu od malina i bazge.
Sastojci
(za oko 5 kalupa sladoleda na štapiću)
- šalica i pol mlijeka (koristila sam šalicu od 150 ml)
- 125 grama malina
- 70 ml sirupa od bazge
- 1-2 žlice iscijeđenog soka od limete (može i limun)
- 1 šalica jogurta
Priprema
Operite svježe maline. Njih nekoliko ubacite u svaki kalup za sladoled. Ostatak (oko 100 grama) ručnim mikserom ili blenderom smiksajte.
U lončić na vatri ulijte mlijeko i zagrijte ga. Ne treba proključati, samo se zagrijati.
U mlijeko dodajte sirup od bazge i dobro promiješajte. Zatim dodajte i maline i sok od limete. Pustite da se sve potpuno ohladi.
Kad se smjesa ohladi, u nju dodajte jogurt i sve dobro promiješajte.
Smjesu ulijte u kalupe za sladoled i stavite u zamrzivač preko noći.
Prije posluživanja, kad kalupe za sladoled izvadite iz zamrzivača, stavite ih pod mlaz tople vode na 15-ak sekundi kako bi se sladoled odvojio od stijenki da ga možete izvaditi.
Dobar tek!
Fotografije: Strawberry soup
[print_link]