Prošli smo tjedan s vama podijelili recept Katarine Paoletić za sladoled od lavande, a sada vam donosimo još jedan njezin zanimljivi ledeni recept – sladoled od avokada.
Sastojci
- 1 jaje
- 4 žumanjka
- 100 g šećera
- 3 vanilin šećera
- korica jednog limuna
- 50 g maslaca
- 300 ml vrhnja za šlag
- pire od tri avokada (neka bude što zreliji)
- 1 žlica meda
Priprema
Jaje, žumanjke, šećere i koricu limuna izradite pjenasto pa im dodajte maslac narezan na listiće. Sve stavite na vodenu kupelju i miješajući kuhajte dok smjesa ne postane glatka i svijetlo žuta (cca 8 – 10 minuta). Tako dobivenu kremu ostavite po strani i povremeno pomiješajte kako bi ju prohladili.
U međuvremenu izmiksajte vrhnje za šlag i napravite pire od avokada tako da ga očistite, ogulite i izblendate. Dobiveni pire od avokada, šlag i med lagano i postepeno dodajte u smjesu od jaja.
Sladoled stavite u posudu i u zamrzivač. Povremeno sladoled izvadite iz zamrzivača i promiješajte da ne dobijete kristaliće leda u njemu. Nakon što se sladoled zamrzne, možete ga servirati.
Fotografija: Katarina Paoletić