Temperature ponovno postaju sve više pa je osvježenje najbolje potražiti u sladoledima. Stoga vam danas donosimo recept za sladoled od breskve i lavande. Ovu neobičnu kombinaciju okusa s nama je podijelila naša nova suradnica Tihana Lohinski s bloga Strawberry Soup.
Sastojci
- 3 breskve, oguljene i nasjeckane na komadiće
- 75 ml vrhnja za šlag
- 2-3 žlice grčkog jogurta
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1-2 žlice iscijeđenog soka od limuna
- 1-2 žlice meda (po želji)
- 1 žličica cvjetića lavande
Postupak
Breskve oguliti i narezati na kockice. Breskve usitniti u blenderu, aparatu za smoothie ili čaši za miksanje štapnim mikserom, ovisno o tome što imate. Breskvama dodati sve ostale sastojke i miksati 30-45 sekundi. Po potrebi ponoviti postupak miksanja.
Smjesu uliti u kalupe za sladoled i staviti u zamrzivač preko noći.
Prije konzumiranja, kalupe sa sladoledom staviti pod mlaz tople vode na 15-ak sekundi kako bi se sladoled odvojio od stijenki kalupa, da ga možete lakše izvaditi na štapiću.
Fotografije: Strawberry Soup
[print_link]