Kako kaže Sunčica Stanković s bloga Mes folies culinaires, ovaj sladoed od maline sprema se brzo, lako i jednostavno, s malim brojem sastojaka i što je najbitnije nema sitnih kristala u njemu.
Sastojci
- 450 g blago zamrznutih malina
- 140 g kokos ili smeđeg šećera
- 1 bjelanjak
- nekoliko listića ljubičastog bosiljka
- 1 mlaz djevičanskog maslinovog ulja
Priprema
Stavite sve sastojke u blender, dobro izmiksajte sve voće, zatim smjesu prebacite u dublju posudu i nastavite mućenje mikserom, najvećom brzinom dok ne dobijete pjenušavu smjesu. Nakon toga ulijte smjesu u manju plastičnu posudu, pokrijte prozirnom folijom, zatvorite poklopcem i stavite u zamrzivač da se sladoled stegne, nekih osam sati.
Napomena
Ako ne želite da se u sladoledu osjećaju zrnca od malina, procijedite smjesu prije zamrzavanja.
Fotografije: Mes folies culinaires