Talijani su još jednom dokazali da su pravi majstori u izradi sladoleda osvojivši finale Gelato World Toura.
Od petka do nedjelje u talijanskom gradu Riminiju odvijalo se finale prestižnog natjecanja sladoledara, Gelato World Toura. Među 36 natjecatelja iz 19 zemlja svijeta pobjedu je odnio sladoled “Pistacchio” Alessandra Crispinija iz Italije. Pobjednički sladoled spravljen je od tri različite vrste sicilijanskih pistacija. „Jako sam uzbuđen zbog pobjede i nisam je očekivao“, rekao je Crispini. „Pistacijo se može smatrati trivijalnim okusom. Tri vrste pistacija pečene su 24 sata, a zatim začinjene šećerom i vanilijom s Madagaskara. Počašćen sam što je ovaj okus toliko cijenjen!“
Drugo mjesto osvojio je sladoled “Tributo alla Serenissima” sladoledara oca Guide i sina Luce De Rocco iz Njemačke. Sorbet od grožđa i karameliziranih orašastih plodova posvetili su svojoj rodnoj Veneciji. Treće mjesto pripalo je Danieli Lince Ledesma iz Kolumbije i sladoledu “Amor-acuyá”. Sladoled mlade sladoledarke čine okusi marakuje, vrhnja i kolumbijske tamne čokolade od 65% kakaa.
Čak dvije i pol tisuće kilograma sladoleda pripremljeno je u Riminiju tijekom tri dana trajanja natjecanja za preko 50 tisuća posjetitelja.
Fotografije: Gelato World Tour