Cijeli ovaj mjesec u Americi je posvećen sladoledu – iako nam baš i nije blizu, rado se pridružimo Amerikancima u slavljenju omiljene ljetne slastice. Danas nam je dodatno uživanje u slatkim okusima sladoleda omogućila Elena Rapan s bloga Ćakula o spizi svojim receptom za sladoled s okusom čokolade i kikirikija.
Sastojci
- 300 ml vrhnja za šlag
- 2 vrećice burbon šećera
- 6 žlica šećera u prahu
- 2 žlice kakaa
- 2 žlice kikiriki maslaca
- 200 ml kondenziranog mlijeka
Priprema
Vrhnje smiksajte sa šećerima i kakaom, polako, u „prvoj“ brzini da se ne zapraši po plafonu. Dobit ćete finu, gustu pjenu u koju lagano umiješajte kikiriki maslac i po potrebi još malo smiksajte. Na samom kraju izlijte i kondenzirano mlijeko i plastičnom špatulom povežite sa smjesom.
Gotovu kremu sam izlijevala u mini kuglof kalupiće od silikona. Vrlo praktično, vizualno efektno i dozirano taman u veličinu jedne kuglice sladoleda. Hladili su se oko 1 h, ali ako ćete cijelu smjesu izliti u jednu posudu, trebate će odstajati 4-5 sati u zamrzivaču.
Napomena
Ako ne volite kikiriki maslac zamijenite ga žlicom Nutelle, a u sam sladoled možete dodati i nasjeckani orašaste plodove ili komadiće čokolade.
Fotografije: Ćakula o spizi