Ovaj savršeni, osvježavajući sladoled pripremljen od raznih vrsta voća idealan je izbor za ove vruće ljetne dane, a vole ga i odrasli i djeca.
Sastojci
- 1 velika šalica smrznutih jagoda
- ½ ananasa
- 2 kivija
- ½ manga
- 250 g borovnica
- oko 7 dcl soka od ananasa
I još
- plastične čaše (veličina 2 dcl)
- štapići za sladoled
Priprema
Pripremite svježe voće (mango, kivi, ananas i borovnice) na način da mango, kivi i ananas očistite i izrežete na male komadiće, a borovnice operete pa svako voće stavite u posebnu vrećicu i u zamrzivač na barem tri sata.
Kada se voće zamrznulo, izvadite vrećice iz zamrzivača te pripremite šalicu zamrznutih jagoda i ostavite nekoliko minuta vani da se samo malo opuste.
Pripremite plastične čaše (mi smo dobili osam sladoleda).
U blender stavite jagode te im dodajte oko 1,5-2 dcl soka od ananasa pa sve dobro izmiksajte. Kada dobijete gustu, homogenu smjesu, završite miksanje i raspodijelite smjesu u čaše.
Zatim u blender stavite ananas i oko 1 dcl soka od ananasa pa ponovite postupak kao s jagodama. Gotovu smjesu od ananasa rasporedite u čaše preko jagode.
Izmiksajte kivi s oko 1 dcl soka od ananasa pa gotovu smjesu rasporedite preko smjese od ananasa.
Mangu dodajte oko 1-1,5 dcl soka od ananasa pa gotovu smjesu rasporedite preko smjese od kivija.
Na kraju u blender stavite borovnice i preostalu količinu soka od ananasa pa izmiksajte i rasporedite preko smjese od manga pa do vrha čaše.
Pripremljene čaše stavite na oko sat u zamrzivač. Kad se polagano počnu zamrzavati, izvadite iz zamrzivača, svakoj u sredinu ubodite štapić za sladoled i vratite na zamrzavanje još nekoliko sati.
Sladoled prije posluživanja izvadite iz zamrzivača te ukoliko ga ne možete izvaditi iz čaše, stavite ga na nekoliko sekunda ispod mlaza mlake vode, a zatim ga izvucite i poslužite.
Napomena
Količina soka od ananasa ovisi o količini voća – sami ćete najbolje procijeniti koliko vam je potrebno, važno je samo da smjesa bude gusta, a ne tekuća.
Vi naravno možete i drugačije rasporediti voće ili pak koristiti neko drugo voće.
Fotografije: Kate Bošković
[print_link]