Naša suradnica Anamarija Habuš s Instagram profila tigerlilly47 nam današnji blagdan sladi biskupskim kruhom – pripremite ga i vi.
Sastojci
- 4 jaja
- 140 g šećera
- 1 vanilin šećer
- narančina kora (ili meni draža varijanta s nasjeckanim arancinima)
- 50 g badema
- 50 g tamne čokolade
- 50 g brusnica
- 100 g grožđica
- 1 žličica ruma
- 140 g brašna
Priprema
Odvojite žumanjke od bjelanjaka, od bjelanjaka napravite čvrsti snijeg.
Žumanjke i obje vrste šećera miksajte dok ne dobijete pjenastu smjesu. Dodajte naribanu koricu naranče, nasjeckane bademe, nasjeckanu tamnu čokoladu, usitnjene brusnice i grožđice (prema želji možete ih prethodno namočiti u rum) i rum, promiješajte da se sastojci povežu. Brašno prosijte pa dodajte u dobivenu smjesu, na kraju lagano špatulom umiješajte snijeg od bjelanjaka. Kalup namastite i pobrašnite, ulijte pripremljenu smjesu, poravnajte i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 40 minuta.
Ohlađeni kolač obilno posipajte šećerom u prahu.
Fotografije: Anamarija Habuš