Uzvanici su uživali u dodjeli nagrada, ali i u ukusnoj gastronomskoj ponudi u kojoj su se našla brojna slatka izdanja među kojima su i slatke replike Oscarovih kipića.
Iza nas je 96. dodjela prestižne filmske nagrade Oscar koju je obilježio film Oppenheimer Christophera Nolana nagrađen s čak 7 kipića. Osim u samoj ceremoniji dodjele, uzvanici su uživali i u bogatoj gastronomskoj ponudi.
Za osmišljavanje jelovnika zaslužni su austrijsko-američki chef Wolfgang Puck koji već 30 godina kuha za dodjelu Oscara te chef Elliott Grover kojem je ovo druga godina. U samoj pripremi jela sudjelovalo je čak 120 kuhara, a gosti su, uz bogati izbor predjela i glavnih jela, uživali u 37 različitih vrsta slatkih zalogaja.
Bogatu gastronomsku ponudu upotpunilo je čak 37 različitih vrsta slatkih zalogaja, od éclaira od tamne čokolade do egzotičnih ponuda poput yuzua i tahićanske Chantilly torte od vanilije.
Slatke kreacije uključivale su sve, od klasika poput éclaira od tamne čokolade i ganachea od čokolade preko cheesecakea od malina do egzotičnih ponuda poput yuzua i tahićanske Chantilly torte od vanilije.
Gosti su razgovore mogli zasladiti i mendiantsima – čokoladnim zalogajčićima koji su dio francuske božićne tradicije, čokoladnim cigarama Grand Marnier te luksuznim tamnim čokoladama Noir Reserve.
Da svjetski poznate zvijezde ipak obožavaju svakodnevne slastice, dokazuje i pomama za tradicionalnim desertima poput pite od jabuka, kolačića od čokolade i limuna, vafli, ali i različitih vrsta crofflea – neodoljivog spoja kroasana i vafla. Potonja je poslastica iznimno popularna u Južnoj Koreji, a radi se o kroasanima koji su pečeni u aparatu za vafle.
Kao i svake godine, najpoželjnije zvijezde večeri su naravno Oscari – bilo oni bakreni ili pak čokoladni. Naime, glavni chef večeri Wolfgang Puck poznat je po pripremi pozlaćenih čokoladnih figurica kipića Oscara koji predstavljaju krunu posluženih deserata, a ispunjeni su ganacheom, mliječnom čokoladom ili dulce de lecheom.
Izvor: english.elpais.com
Fotografija: Canva