Slasticu za koju vam danas donosimo recept lako možemo zamisliti na našem uskršnjem stolu, a za njezinu pripremu voće i orašaste plodove potražite u Marjan voću, u kojem vas čeka najširi izbor ovih proizvoda.
Sastojci
Kruh
- 400 g brašna
- 50 g šećera
- 1 vrećica vanilin šećera
- 2 žličice praška za pecivo
- 1 žličica sode bikarbone
- prstohvat soli
- 3 jaja
- 1 dl jogurt
- 1,8 dl mlijeka
- 50 g maslaca
- 200 g suhih smokava
- 100 g oraha
- 100 g lješnjaka
- 100 g grožđica
Preljev
- 80 g šećera u prahu
- nekoliko žlica hladne vode
Priprema
Kruh
Umiješati suhe sastojke.
Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg.
Žumanjke, jogurt, mlijeko i otopljeni maslac umiješati pjenjačom te dodati suhoj smjesi. Umutiti mikserom.
Smjesi dodati snijeg od bjelanjaka i narezano voće te umiješati kuhačom.
Kalup premazati masnoćom, posuti brašnom i uliti smjesu. Kruh peći u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 45 minuta (probati drvenim štapićem je li kruh pečen – ako ne ostane smjese na štapiću pečen je).
Preljev
Šećeru dodavati žlicu po žlicu hladne vodu i miješati pjenjačom. Smjesa treba biti dovoljno rijetka da se može preliti preko kruha, ali ne previše da nije prozirna.
U suradnji s Marjan voćem
Fotografija: Marjan voće