Recepte za slatke raviole punjene džemom od smokava s nama su podijelile sestre Inga i Lily Bašić s bloga Feeding Art.
Sastojci
(za oko 35 – 40 komada)
Prhko tijesto
- 400 g glatkog brašna
- 135 g šećera
- prstohvat soli
- ½ male žlice mljevene vanilije
- korica od dva bio-limuna
- 1 jaje (M)
- 250 g maslaca
- 2 velike žlice hladne vode
Punjenje
- 200 – 250 g džema od smokava
- 1 bjelanjak
I još
- šećer u prahu (za posipanje)
Priprema
Prhko tijesto
Prhko tijesto
Brašno prosijati i pomiješati sa šećerom, soli, vanilijom i koricom od limuna. Dodati jaje, maslac u komadićima i vodu te umijesiti glatko tijesto. Umotati u samoprijanjajuću foliju i ostaviti u hladnjaku da miruje oko sat vremena.
Slaganje
Razvaljati tijesto na lagano pobrašnjenoj radnoj površini debljine oko 2 – 3 mm. Ako nemate orginalni kalup za raviole uzmite okrugli obruč ili čašu ᴓ 8 cm i izrežite krugove. Na jednu polovicu kruga staviti malo džema, rubove premazati bjelanjkom i preklopiti te vilicom još utisnuti rubove.
Na dno lima za pečenje staviti papir za pečenje te po njemu rasporediti raviole. U prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C peći oko petnaestak minuta. Izvaditi i ostaviti da se potpuno ohlade. Posuti šećerom u prahu.
Fotografija: Feeding Art