Nastavljamo s našim pregledom prošle godine, a ovaj današnji posebno nam je drag jer vam donosimo pet uspjeha zbog kojih smo bili posebno ponosni.
Naši slastičari, čokolatijeri, dekorateri slastica i proizvođači slatkih proizvoda svake godine potvrđuju svoju kvalitetu i na međunarodnoj razini, osvajajući brojna priznanja za svoj rad. Iznimka nije bila ni prošla godina – zahvaljujući njima, opet smo imali puno razloga za ponos.
Svjetska priznanja: Daca Šobot u Hrvatsku je donijela čak tri medalje s međunarodnog natjecanja
Dva zlata i jednu broncu u Hrvatsku je s prestižnog natjecanja Cake International Competition 2021 donijela Daca Šobot. Joker torta i plaketica te djevojka pod tušem donijeli su joj ova priznanja, a više o tomu što za nju znače ovi uspjesi imat ćete prilike pročitati tijekom ovog tjedna na našem portalu.
Na Pašmanu slave: aceto od smokve s potpisom OPG-a Matulić osvojio tri zvjezdice Great Taste Awardsa
Aceto od smokve s potpisom OPG-a Matulić potvrdio je svoju kvalitetu i osvojio čak tri zvjezdice Great Taste Awardsa, a priznanje je za svoje proizvode osvojilo i Imanje Kapronca. Više o OPG-u Matulić imali ste priliku saznati i u našoj kampanji “Svaki tjedan domaći proizvođač jedan”.
Nova svjetska priznanja za praline i trufflese Taman Chocolatesa
Brend Taman Chocolates Stiva Kahline i Sanje Vladović prošle je godine imao puno razloga za slavlje – prvo su u rujnu njihove bean-to-bar čokolade iz nano serija posvećenih u prvom redu edukaciji potrošača osvojile čak četiri brončana priznanja The Academy of Chocolate Award, a zatim su u studenom osvojili još četiri priznanja – srebrno priznanje osvojili su u kategoriji slojevite punjene čokolade za Praline s borovnicama, viskijem i začinima te za Cremino truffle od bijele čokolade s bademom i narančom, dok su za Cremino truffle od tamne čokolade s bademom, limunom i timijanom i Praline s ganacheom od kozjeg sira s cvijetom soli osvojili brončano priznanje.
Najbolja svjetska slastičarka dolazi iz Čakovca: Maša Salopek osvojila prestižno priznanje
Ipak, vijest koja je zasjenila sve ostale na našem portalu u prošlo godini bila je ta da najbolja svjetska slastičarka dolazi iz – Čakovca. Maša Salopek, talentirana slastičarka koja svoje nevjerojatne slatke kreacije stvara u slovenskoj Hiši Franko, laskavu titulu najbolje slastičarke svijeta osvojila je na dodijeli nagrada The Best Chef Award 2021. održanoj u rujnu prošle godine, a u kasnijem razgovoru za naš portal otkrila je sve o razvoju svoje slastičarske karijere.
Fotografija:VD slatki ukras, Taman Chocolates, OPG Matulić Instagram profil Hiša Franko