Dragi čitatelji,
današnji dan je dan kad cijeli svijet živi ono što mi živimo svaki dan. Naime, ovaj je dan posvećen kuharima i slastičarima, a u našoj redakciji, kao što znate, baš svaki dan je posvećen slastičarima, ljudima o čijem se radu rijetko priča, a koji u svojim kuhinjama stvaraju prava mala umjetnička djela.
Drago nam je da smo mi svojim radom uspjele to promijeniti i da smo slastičarima dale medijski prostor kakav zaslužuju – za njihov rad, za njihove uspjehe, za njihove probleme i borbe – za sve to na našem portalu uvijek ima mjesta.
I to ne samo na portalu već i u newsletteru koji je prigodno izašao baš danas, a koji je u cijelosti posvećen upravo našim slastičarima – u njemu smo donijele razgovor s nastavnicom stručnih predmeta Ružicom Šošić koja nam je otkrila kakvo je stanje u obrazovanju slastičara u Hrvatskoj, zatim razgovor s direktorom proizvodnje Torterie Macaron koji nam je ispričao kako nastaju njihovi mono kolači. Nakratko smo “otputovale” u Francusku, makar samo u priči Petre Hadaš koja je s nama podijelila svoje iskustvo obrazovanja u Francuskoj.
Sve probleme, izazove i slatke borbe s kojima se suočavaju vlasnici slatkog posla u Hrvatskoj s nama je podijelila Anita Mudri, vlasnica Dolce Monda, dok nam je Petra Jelenić otkrila kojih 5 knjiga će nam promijeniti pogled na slastice.
Ukoliko vas je ovaj kratki pregled sadržaja našeg newslettera zainteresirao, slobodno se prijavite za primanje istog putem ove poveznice, a mi ćemo vam poslati ovaj newsletter kao da ste već bili na našoj listi.
Našim dragim profesionalnim slastičarima, ali i svima onima koji svojim slatkim kreacijama slade živote, makar samo svoje obitelji i prijatelja, od srca želim da baš svaki dan bude Dan slastičara – jer na našem portalu to je doista tako.
Ostajemo vaša sigurna luka i kada je slatko more prilično nemirno, ali i kada vlada bonaca.
Do sljedećeg puta pozdravlja vas vaša Kate