Nekoliko minuta pripreme, nekoliko sati hlađenja i idealni ljetni desert je spreman.
Sastojci
- 135 g borovnica
- 20 g bijelog šećera
- 1 vanilin šećer
- 210 g grčkog jogurta
Priprema
Borovnice operite te usitnite štapnim mikserom, a zatim ih prebacite u lončić te ih, dodavši im šećer i vanilin šećer, kuhajte nekoliko minuta na laganoj vatri dok se smjesa ne počne zgušnjavati.
Skuhanu smjesu prebacite u staklenu posudu i pustite da se zatim ohladi, a zatim prebacite u multipraktik i dodajte grčki jogurt te miksajte nekoliko minuta dok ne dobijete ujednačenu smjesu.
Gotovu smjesu prebacite u posudu za zamrzavanje i stavite u zamrzivač na nekoliko sati (najbolje preko noći).
Jogurt izvadite iz zamrzivača desetak minuta prije serviranja kako bi se opustio i dobio kremastu strukturu.
Fotografije: Kate Bošković