Eto, dočekali smo i to da se većina ljudi raduje ponedjeljku – današnji početak povratka u svakodnevicu koju smo nekad poznavali proslavit ćemo snickers tortom čiji je recept, u sklopu našeg izazova #cokoladomprotivkorone, s nama podijelila Martina Ražov s bloga La Martina cakes.
Sastojci
Podloga
- 50 g mliječne čokolade
- 100 ml slatkog vrhnja
- 200 g keksa (može Petit)
- 4 žlice mlijeka
Krema
- 40 g gustina
- 2 žlice brašna
- 3 žlice šećera
- 400 ml mlijeka
- 100 g karamel bombona
- 120 g maslaca
Ganache
- 50 g tamne čokolade
- 50 g mliječne čokolade
- 100 ml slatkog vrhnja
I još
- kikiriki maslac
- neslani kikiriki
Priprema
Podloga
Čokoladu otopite u vrhnju, a kekse usitnite te sve sastojke skupa sjedinite i napravite kompaktnu smjesu koju ćete lijepo utisnuti na dno kalupa.
Krema
Gustin, brašno i šećer sjedinite u malo mlijeka te umiješajte u vruće mlijeko i kuhajte dok se ne zgusne. Odmah dodajte usitnjene bombone i miješajte dok se ne otope. Ohladite. Omekšali maslac miksajte te u njega dodajte žlicu po žlicu kreme i sve sjedinite.
Slaganje
Podlogu premažite kikiriki maslacem!
Preko toga prelijte kremu.
Usitnite (grubo) neslani kikiriki po želji i pospite po kremi.
Ganache
Sve sastojke otopite na laganoj vatri, promiješajte dok se sve ne sjedini, malo ohladite i prelijte preko kolača.
Po želji napravite svoju karamelu ili kupite gotovu i upotpunite svoju tortu.
Prije posluživanja, ostavite u hladnjaku na nekoliko sati ili preko noći!
Fotografije: La Martina cakes