Snickers čokoladicu u tortu je pretvorila Nataša Pralica s bloga Natašine slastice – isprobajte ovaj recept i vi.
Sastojci
Biskvit
- 80 g brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 20 g kakao praha
- 3 jaja
- 80 g šećera
- 30 ml ulja
- 50 ml mlijeka
Karamel
- 220 g šećera
- 100 g margarina
- 160 ml vrhnja za šlag
- ½ žličice soli
- 150 g kikirikija
Krema
- 400 g krem sira
- 30 g šećera
- 1 žličica arome vanilije
- 150 ml vrhnja za šlag
Dekoracija
- 150 g mliječne čokolade
- 30 ml ulja
- 50 g sjeckanog kikirikija
Priprema
Biskvit
U brašno dodajte prašak za pecivo i pomiješajte, a zatim dodajte kakao prah te sjedinite sastojke.
U drugu zdjelu stavite jaja i šećer te pjenasto izradite pa dodajte ulje i mlijeko i kratko izmiksajte.
Zatim dodajte pripremljeno brašno te sve zajedno sjedinite pjenjačom.
Na dno kalupa promjera 20 cm postavite masni papir pa na njega istresite i rasporedite smjesu.
Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 25 – 30 minuta.
Gotovi biskvit ostavite da se ohladi, a zatim ga prerežite na 3 jednaka dijela.
Karamel
U lonac dodajte šećer i istopite na laganoj temperaturi.
Dodajte narezan margarin ili maslac te miješajte da se istopi. Zatim dodajte vrhnje za šlag i miješajte da se sjedini.
Dodajte sol i miješajte.
Gotov karamel sklonite sa strane, dodajte kikiriki i pomiješajte te ostavite da se ohladi.
Krema
U zdjelu dodajte krem sir, šećer, aromu vanilije i vrhnje za šlag pa miksajte da se učvrsti.
Dekoracija
Preko narezane čokolade prelijte ulje. Istopite u mikrovalnoj ili na pari.
Dodajte sjeckani kikiriki i pomiješajte.
Slaganje
Na pladanj postavite biskvit i oko njega obruč. Po biskvitu rasporedite pola kreme.
Uz pomoć vrećice za ukrašavanje uz rub nanesite sloj kreme. U sredinu rasporedite pola karamela pa postavite drugi biskvit.
Rasporedite ostatak kreme. Uz rub nanesite sloj kreme pa rasporedite ostatak karamela u sredinu.
Postavite treći biskvit.
Tortu stavite u hladnjak najmanje 3 sata.
Cijelu tortu premažite s pripremljenom čokoladom te je stavite u hladnjak da se stegne.
Fotografija: Natašine slastica