Ako imate još trešanja, a ne znate kako ih iskoristiti, naša suradnica Ivana Kovačević Roginić sa stranice 50 shades of hunger vam nudi idealno rješenje za to u obliku ove sočne pite s trešnjama.
Sastojci
Tijesto
- 140 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- ½ žličice cimeta
- 50 g šećera
- 1 jaje
- 4 žlice mlijeka
- 85 g maslaca
Nadjev
- 350 g trešanja ili višanja
- 100 g šećera
- žličica cimeta
Posip
- 25 g brašna
- ¼ žličice cimeta
- 25 g šećera
- 25 g maslaca
Priprema
Tijesto
Posebno umutiti jaja sa šećerom i maslacem pa dodati mlijeko. Suhe sastojke posebno pomiješati i zatim ih lagano dodavati u smjesu s jajima.
Miješati pjenjačom lagano dok možete, kad postane tvrdo, izmijesite rukama, napravite kuglu i stavite na hlađenje.
Nadjev
Nadjev lagano prokuhati i ostaviti da se malo ohladi i zgusne. Ohlađeno tijesto izvaditi iz hladnjaka i razvući u kalupu za pite pa preko njega preliti nadjev.
Posip
Izraditi u mrvice i posipati preko nadjeva.
Peći na 180 stupnjeva oko pola sata.
Pitu poslužiti ohlađenu, kako se nadjev ne bi stisnuo i curio.
Čuvati na sobnoj temperaturi, pokrivenu, kako se ne bi sušila.
Fotografije: 50 shades of hunger
[print_link]