Ana Raguž s bloga Tirkizna danas nas sladi sočnom tortom od mrkve i badema koja, osim okusom, osvaja i jednostavnom pripremom.
Sastojci
Torta
- 250 g brašna
- ½ praška za pecivo
- 200 g mljevenih badema
- ½ žličice cimeta
- korica jedne naranče
- prstohvat soli
- 3 jaja
- 90 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 120 ml suncokretovog ulja
- 250 g naribane mrkve
- 1 naribana jabuka
Glazura
- 170 g Philadelphia sira
- 100 g šećera u prahu
I još
- cijeli bademi
- bademi u listićima
- brusnice
Priprema
Torta
U jednoj posudi promiješajte brašno s praškom za pecivo, mljevenim bademima, cimetom, koricom naranče i soli.
U drugoj posudi izmutite jaja sa šećerima i uljem. Spojite obje smjese. Na kraju umiješajte izribanu mrkvu i jabuku.
Pripremite kalup za tortu promjera 22 – 24 cm. Obložite ga papirom za pečenje. Ulijte smjesu u kalup.
Upalite i ugrijte pećnicu na 180 C.
Pecite tortu oko 40 minuta. Provjerite da li pečena. Ohladite.
Glazura
Dobro izradite sir sa šećerom u prahu. Namažite ga preko ohlađene torte.
Dekoracija
Ukrasite cijelim bademima, bademima u listićima, brusnicama…
Fotografija: Tirkizna