Volimo jabuke jer dolaze u toliko različitih slatkih recepata – danas nas je oduševio ovaj za sočni biskvit od jabuka s kremom od skute koji je s nama podijelila Katarina Paoletić.
Sastojci
(za kalup promjera 26 cm)
Biskvit
- 3 veće jabuke
- 3 jaja
- 200 g šećera
- 100 ml ulja
- 100 ml mlijeka
- 220 g glatkog brašna
- 1 žličica cimeta
- 1 prašak za pecivo
- 3 žlice vrhnja
Krema od skute
- 250 g vrhnja za šlag
- 150 g šećera u prahu
- 500 g skute
I još (za dekoraciju)
- jabuke
- karamel
Priprema
Biskvit
Jabuke ogulite i naribajte na ribež (krupnije). U jabuke dodajte jaja, šećer, ulje, mlijeko, promiješajte, pa dodajte i sve ostale sastojke.
Smjesu prebacite u kalup za torte veličine 26 cm i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 ° 40 minuta.
Pečeni biskvit ohladite pa na njega stavite kremu od skute.
Krema od skute
Vrhnje za šlag izmiksajte. U njega dodajte šećer u prahu i skutu. Sve povežite. Kremu nanesite na tortu. Tortu možete ukrasti jabukama, karamelom ili nečim trećim po vašoj želji.
Fotografije: Katarina Paoletić