OPG Matulić nedavno je predstavio svoj novi proizvod – čokoladu u kojoj je spojio okuse maslinovog ulja i aceta od smokve, a za naš su portal ispričali sve o tomu kako je nastao ovaj nesvakidašnji proizvod.
OPG Matulić našim je čitateljima već dobro poznat jer smo prije tri godine pisali o njihovom velikom uspjehu – osvojenom priznanju Superior Taste Award za aceto od smokve. Upravo taj nagrađeni aceto našao se i u njihovom novom proizvodu – čokoladi.
Da je riječ o posebnoj čokoladi potvrđuje činjenica da su osim aceta od smokve, u njoj izbalansirali i okuse maslinovog ulja, a u kreiranju ovog novog proizvoda imali su i pomoć vrhunskih stručnjaka. „Naša je želja bila spojiti aceto i čokoladu, ali kako smo malo znali o procesu izrade čokolade obratili smo se Petri Jelenić koja nas je uputila na maestra chocolatiera Robert Perić. On je prepoznao ono što i kako radimo, te je napravio početne recepture između ostalog i sa maslinovim uljem.“ – priča nam Krsto Matulić, idejni začetnik cijele ove slatke priče.
Dogovorivši se s Robertom Perićem za radionice u njihovom pogonu, krenuli su u pripremu svog novog proizvoda. Od početka do kraja procesa utrošeno je 15 kilograma čokolade te provedeno desetak pokušaja nijansiranja okusa.
Iako je zasad ovo jedina čokolada u njihovoj ponudi, nikad se ne zna što nas još novo čeka iz njihove radionice jer kako Krsto kaže: „Ideje ne pitaju kada će se roditi, samo slete u ludu glavu. Ma mi vam volimo jesti i piti. I samo smišljamo načine za uživanje u spizi. A maraška (novi proizvod, aceto od maraške, op.a.) je ko stvorena za pokušaje.“
Fotografije: Miljenko Hegedić