Anamarija Habuš s bloga Mrvice sa stola donosi recept za mnogima omiljene Sacher kocke koje će uljepšati vaš nedjeljnji stol i zasladiti nepca željna spoja marelica i čokolade.
Sastojci
Biskvit
- 6 jaja
- 1 vanilin sećer
- 75g šećera
- 150 g maslaca
- 150g čokolade za kuhanje
- prstohvat soli
- 50g šećera u prahu
- 150g oštrog brašna
- 1 prašak za pecivo
Preljev
- 100 ml mlijeka
Premaz
- džem od marelica
Glazura
- 60g maslaca
- 200 g čokolade za kuhanje
Priprema
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Žumanjke i bjelanjke odvojite. U posebnoj posudi izmiksajte vanilin šećer, šećer i omekšali maslac. U dobivenu smjesu dodajte žumanjke i dobro ih izradite.
Čokoladu otopite na pari ili u mikrovalnoj pa je u tankom mlazu dodajte u smjesu žumanjaka i šećera neprekidno miksajući.
Bjelanjke i prstohvat soli istucite u čvrsti snijeg. Dodajte šećer u prahu i miksajte.
Brašno pomiješajte sa praškom za pecivo pa ga dodajte u smjesu čokolade. Na kraju lagano špatulom dodajte snijeg od bjelanjka, miješajte dok se sastojci ne povezu.
Četvrtasti kalup obložite papirom za pečenje i izlijte smjesu za biskvit pa zagladite. Pecite 35-40 minuta na 180 stupnjeva.
Pečeni biskvit ostavite da se ohladi u kalupu, a zatim ga prerežite na dva dijela.
Mlijeko zagrijte pa njime dobro natopite oba biskvita. Džem zagrijte u posebnoj posudi. Polovicom džema premažite jedan dio biskvita, poklopite drugim i premažite ga ostatkom džema.
Za glazuru 60g maslaca i 200g čokolade otopite pa prelijte preko kolaca i dobro ga ohladite.
Fotografija: Instagram profil mrvicesastola