Amaretto i macarpone su se tako lijepo spojili u ovoj čokoladnoj roladi kojoj ne možemo reći ne – za recept je zaslužna Nevena Josipović s bloga Mama drama.
Sastojci
Biskvit
- 6 jaja
- 160 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 30 g oštrog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 30 g kakaa u prahu
- 2 žlice amaretto likera
Bijela krema
- 150 ml slatkog vrhnja
- 250 g mascarpone sira
- 4 žlice šećera u prahu
- 2 žlice amaretto likera
Tamna krema
- 100 g tamne čokolade
- 150 ml slatkog vrhnja
- 250 g mascarpone sira
- 4 žlice šećera u prahu
Preljev
- 200 ml slatkog vrhnja
- 150 g tamne čokolade
Priprema
Biskvit
Odvojite bjelanjke i izmiksajte ih u čvrst snijeg. Žumanjke izmiksajte zajedno sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom. Miksajte te dodajte amaretto. Za kraj dodajte snijeg od bjelanjka i lagano pjenjačom umutite.
Smjesu izlijte u lim za pečenje obložen papirom za pečenje i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 170 stupnjeva 20 minuta.
Pustite da se biskvit ohladi.
Bijela krema
Izmiksajte slatko vrhnje te dodajte sir, šećer i amaretto. Sve skupa izmiksajte da dobijete laganu, kompaktnu kremu.
Tamna krema
Čokoladu otopite na pari. U drugoj posudi izmiksajte slatko vrhnje, dodajte sir, šećer i otopljenu čokoladu. Nastavite miksati dok ne dobijete sjajnu i glatku kremu.
Slaganje
Biskvit okrenite na radnu plohu te skinite papir za pečenje.
Zatim ga okrenite kako se je pekao u pećnici, premažite ga bijelom kremom, zatim tamnom.
Zarolajte i pustite u hladnjaku 30 minuta.
Za to vrijeme napravite preljev.
Preljev
Slatko vrhnje zagrijte i dodajte čokoladu. Miješajte dok se čokolada skroz ne otopi te ju prelijte po roladi.
Roladu pustite nekoliko sati u hladnjaku pa poslužite.
Fotografije: Mama drama