Dugo sam pokušavala napraviti ove keksiće, ali bez uspjeha – sve dok nisam pronašla ovaj recept na talijanskim stranicama i oduševila se okusom i izgledom ovih preslatkih „grickalica“.
Sastojci
- 250 g maslaca sobne temperature
- 100 g šećera u prahu
- nekoliko kapi arome vanilije
- 40 g bjelanjaka
- 300 g glatkog brašna
- prstohvat soli
- 2 žličice praška za pecivo
- naribana korica limuna
Priprema
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva s ventilatorom.
U jednoj posudi izmiješajte maslac sobne temperature sa šećerom u prahu i aromom vanilije dok ne dobijete finu kremu. Zatim malo po malo dodajte bjelanjke i miješajte dok se sve sasvim ne sjedini.
U jednoj posudi prosijte brašno, prstohvat soli i prašak za pecivo pa to, zajedno s naribanom koricom limuna, dodajte prethodnoj smjesi.
Gotovu smjesu prebacite u pištolj za kekse sa zvjezdastim otvorom i oblikujte keksiće željene veličine.
Ovisno o veličini keksića i jačini vaše pećnice, pecite ih 10-15 minuta.
Gotove kekse izvadite iz pećnice i ostavite ih da se potpuno ohlade, a zatim ih spremite u metalnu kutiju u kojoj se mogu čuvati nekoliko tjedana.
Napomena
Od ove količine sastojaka mi smo dobili veliki broj (oko 90) malih keksića. Ukoliko vam je to previše, slobodno prepolovite sastojke.
Fotografije: Kate Bošković
[print_link]