Prvi recept ove godine dolazi nam s bloga BakeCakes. Riječ je o starinskim oblatnama za koje autorica Nevena Josipović kaže da je uvijek podsjete na baku.
Sastojci
- 2 dcl mlijeka
- 40 dag šećera
- 25 dag maslaca
- 30 dag mljevenog Petit Beurre keksa
- 20 dag mljevenih oraha
- 1 pakiranje oblatnih (5 listova)
Priprema
U mlijeko dodajte šećer i stavite da prokuha.
Kada prokuha maknite s vatre, dodajte maslac i dobro miješajte dok se maslac ne otopi. Zatim dodajte orahe i mljevene kekse (ja ih osobno sameljem u sjeckalici, tako da budu baš fino mljeveni, bez ijednog komadića).
Sve skupa izmiješajte i dok je još toplo namažite oblatne. Dovoljno vam je za 5 listova oblatni. Morate ih premazati u tankom sloju te na kraju staviti nešto teško preko oblatni da se dobro slijepe. Po mogućnosti najbolje da odstoje preko noći.
Fotografija: BakeCakes
[print_link]