Našem se portalu od danas pridružuje i Anamarija Habuš, autorica Instagram profila tigerlilly47 koja nam je zasladila ovaj jesenski ponedjeljak štrudlicama s jabukama.
Sastojci
Tijesto
- 500 g brašna
- 200 ml ulja
- 100 ml mlake vode
- ½ praška za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 1 vrećica suhog kvasca
- 3 – 4 žlice jogurta ili vrhnja
Nadjev od jabuka
- 4 veće jabuke
- 5 žlice smeđeg šećera
- 2 žlice meda
- cimet
- sjeckani orasi
Priprema
Tijesto
Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto, ovisno o brašnu možda ćete trebati dodati još brašna ili jogurta. Ostavite ga na sobnoj temperaturi barem trideset minuta. Za to vrijeme pripremite nadjev od jabuka.
Nadjev
Jabuke ogulite, naribajte i ocijedite višak soka. Prepržite ih zajedno sa šećerom dok ne postanu smeđe, dodajte im cimet, med i orahe i ostavite da se nadjev ohladi.
Nadjev
Odmoreno tijesto podijelite na 5 loptica. Svaku razvaljajte u oblik pravokutnika (cca 30 x 10 cm), do pola premažite nadjevom, zamotajte i svaku prerežite na 7 dijelova. Stavite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje, pecite na 200 stupnjeva cca 20-25 minuta.
Ohlađene posipajte šećerom u prahu.
Fotografije: Anamarija Habuš