Kao što smo vam prošli tjedan obećali, danas vam donosimo recept za šubare koje je u sklopu izazova koji je pred njega stavila Kristina Šaško s bloga Pinch of Amour pripremio Matija Šaško.
Sastojci
Biskvit
- 6 jaja
- 6 žlica šećera
- 6 žlica oštrog brašna
- 3 žlice kakaa
- 1 prašak za pecivo
- 6 žlica tople vode
Krema
- 400 ml mlijeka
- 1 prašak za puding vanilija
- 3 žlice šećera
- 100 g bijele čokolade
- 100 g margarina sobne temperature
Čokoladna glazura
- 100 g čokolade
- 3 žlice ulja
Priprema
Biskvit
Smiksajte snijeg od bjelanjaka i odložite sa strane. Žumanjke pjenasto umutite sa šećerom, dodajte brašno, prašak za pecivo, kakao i vodu. Kad se sve dobro povezalo umiješajte snijeg od bjelanjaka. U lim za pečenje ulijte smjesu i pecite u već zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 10 minuta (isprobati možete tako da čačkalica koju ubodete u biskvit treba biti čista). Pripazite da vam se biskvit ne presuši. Ohladite biskvit i izrežite male tortice (krugove) koje ćete kasnije spajati kremom. Za izrezivanje možete koristiti čašu za aperitiv.
Krema
Tristo mililitara mlijeka stavite da zakipi, u međuvremenu u 100 ml mlijeka umutite puding i šećer. Kad mlijeko proključa, umiješajte puding i kuhajte dok se ne zgusne. Maknite s vatre, umiješajte bijelu čokoladu i ohladite. U ohlađenu kremu (neka ne bude jako hladna da ne ostanu grudice margarina – krema i margarin trebaju biti iste sobne temperature) umiješajte margarin.
Čokoladna glazura
Čokoladu otopite na pari, dodajte ulje i dobro promiješate.
Slaganje
Tortice spajajte kremom, premažite rubove i utapkajte u kokos (trebati će vam oko 50 grama).U slučaju da vam je krema pretekuća, pa vam je teško premazivati i spajati tortice, slobodno u kremu dodajte malo kokosa. Na kraju vrh šubara prelijte čokoladnom glazurom.
Fotografije: Pinch of Amour
[print_link]