Danas se sladimo kremastim i jednostavnim kolačem Sultanova sarma čiji recept potpisuje Nataša Pralica s bloga Natašine slastice/Kolači.biz.
Sastojci
- margarin ili maslac za mazanje lima za pečenje
- 100 g kokosa
- 1 l mlijeka
- 110 g brašna
- 120 g šećera
- 3 žlice kakaa
- 1 vanilin šećer
- 50 g margarina ili maslaca
- 1 vrećica šlaga
- 130 g hladnog mlijeka
Priprema
Prvo malo lim za pečenje premažite s margarinom ili maslacem. Moj lim za pečenje je promjera 36×42 cm. Zatim rasporedite kokos.
U zdjelu dodajte brašno, šećer, kakao, vanilin šećer i malo mlijeka te izmiješajte pjenjačom.
Ostatak mlijeka stavite kuhati.
U uzavrelo mlijeko umiješajte pripremljene sastojke i nastavite kuhati.
Gotovo sklonite sa strane i dodajte margarin ili maslac. Miješajte dok se ne istopi.
Vrelu smjesu rasporedite preko kokosa u tepsiji.
Ostavite da se ohladi prvo na sobnoj temperaturi, a zatim u hladnjaku.
Šlag dobro izradite s hladnim mlijekom.
Rasporedite ga preko ohlađene smjese.
Po dužem dijelu lima za pečenje prerežite smjesu.
Nastavite poprečno rezati jednake dijelove širine po želji.
Svaki dio srolajte prema sredini. Dodatno pređite preko kokosa da bi još malo uhvatio, ukoliko je potrebno. Sultanove sarme slažite na tanjur ili poslužavnik.
Sulatanove sarme možete odmah konzumirati, bez dodatnog hlađenja. Čuvajte ih u hladnjaku.
Fotografije: Natašine slastice/Kolači.biz