Prvi recept dana u listopadu poslala nam je naša vjerna čitateljica Teodora Grgić-Jeličić. Recept za šumsku čokoladu predstavlja odličan spoj mascarpone, bijele čokolade i šumskog voća.
Sastojci
- 1 mali mascarpone
- 250 g kvalitetne bijele čokolade
- 5-6 žlica smrznutog šumskog voća
- 100 g oraha
- 1 žlica šećera u prahu
- 1 žličica oštrog brašna
Priprema
Smrznuto šumsko voće pomiješati sa žlicom šećera u prahu, zakuhati i dodati žličicu oštrog brašna. Ostaviti sa strane.
U banjomariju (vodenu kupelj) staviti bijelu čokoladu da se rastopi. U blender staviti mascarpone. Dodati bijelu čokoladu i sok od mandarine te izmiksati.
Orahe tostirati.
U zanimljivu čašu (a može i teglicu) redati red oraha, red mascarpone, red šumskog voća ,dok se ne potroše sastojci. Može se rasporediti u tri manje teglice.
Fotografije: Teodora Grgić-Jeličić
[print_link]