Matulići u šali kažu kako je nagrađivani aceto nastao zato što Krsto ne zna napraviti vino, pa se bacio na proizvodju octeva
O acetu Pašman libre već smo više puta pisali. Naime, ovaj aceto od smokve koji proizvodi bračni par Matulić s Pašmana apsolutni je hit i nositelj brojnih svjetskih priznanja, među kojima se ističu Great Taste Awards zvjezdice.
Malo je toga tako ostalo neotkriveno, no ipak smo od Ane i Krste uspjeli dobiti još neke informacije s kojima javnost do sad baš i nije bila upoznata.
Ovaj proizvod koji je svojim zanimljivim okusom osvojio i kupce i žiri predstavlja odmak od uobičajenih aceta. Aceto od smokve svoj nastanak duguje činjenici da je Krsto veliki ljubitelj octa i to zato što, kako kaže Ana, ne zna napraviti dobro vino.
Međutim, kako bi se dobio proizvod adekvatne kvalitete potrebno je proći dugi proces. Tako prije pakiranja i stavljanja na policu prođe minimalno dvije godine, a same pripreme za osmišljavanje proizvoda trajale su i duže. Trebalo je, naime, ubrati tonu smokava, posjetiti Modenu, domovinu aceta, kušati i promatrati promjene.
Kada su konačno došli do željenog okusa, preostalo im je samo dati proizvodu toliko potrebnu vizualnu komponentu i predstaviti ga kupcima. Već na samom početku proizvod je postao hit, a malo nakon stavljanja na tržište, prvi su ga put poslali na natjecanje i rezultati nisu izostali.
Dapače, oduševljenje kupaca i žirija traje i danas, a zašto je ovaj proizvod tako poseban možete otkriti i vi tako da ga naručite u njihovom webshopu uz poseban kod slatkopedija15 koji će vam donijeti popust od 15 % ili pak okušate sreću u našem nagradnom darivanju koje još uvijek traje.
U suradnji s OPG Matulić
Fotografija: OPG Matulić